· 

KWPN Young Jumping Foal Sale: Oxford Alpha

Tijdens de KWPN Young Jumping Foal Sale zal Oxford Alpha (Jardonnay VDL x Fighting Alpha) geveild worden

De Olympische hengst Rivaal (v. Monaco), die met Kamal Abdullah Bahamdan (UAE) deel nam aan de Olympische Spelen van 2008 in Hong Kong is een halfbroer van Oxford Alpha zijn moeder Zwinging Alpha.

 

Zwinging Alpha (v. Fighting Alpha) presteerde onder Stephan Haarman op 1.35m niveau  en beschikt over het sport, ster en prok predicaat. Naast Rivaal gaf grootmoeder Henrica, die eveneens onder Stephan Haarman op 1.35m niveau heeft gesprongen, maar liefst 7 nakomelingen die op 1.30m niveau presteerden, 3 nakomelingen op 1.35m  niveau. Verder komen we nog paarden tegen die op 1.40m niveau en Grand Prix niveau gepresteerd hebben. 

 

Deze Olympische genen zijn gecombineerd met de kampioen van de KWPN Stallion Show 2017: Jardonnay VDL. Deze Kannan  zoon maakte het vervolgens ook in het KWPN verrichtigsonderzoek waar en behaalde maar liefst 84 punten met 8,5-en voor zijn galop, techniek, vermogen, rijdbaarheid, instelling en aanleg als springpaard.

 

Dit alles zorgt ervoor dat Oxford Alpha met recht een belofte voor de toekomst genoemd mag worden.

 

Young Jumping Foal Sale

Bron: KWPN

Ter promotie van het gebruik van jonge springhengsten in de fokkerij is de KWPN Young Jumping Foal Sale in het leven geroepen.  Nakomelingen van goedgekeurde KWPN springhengsten waarvan de oudste nakomelingen 3 jaar oud worden komen hiervoor in aanmerking. Het is belangrijk dat jonge hengsten kansen krijgen in de fokkerij, om dat te ondersteunen is het selectiecriteria gesteld dat de merrie zelf minimaal op 1.30m niveau heeft gesprongen of over het Prestatiepredicaat  dient te beschikken.


Stoeterij Beltmanshoeve - Stephan & Evelien Haarman

Heeringstraat 4

7384 SL Wilp (Gelderland)

Nederland

Stephan: 0031 (0)648 969 744

info@stoeterijbeltmanshoeve.com

 

VAT-number: NL851317327B01

Op de hoogte blijven van alle ins en outs van Stoeterij Beltmanshoeve?

 

Follow us on Social Media!