Fokkerij springen

Springpaarden fokkerij

Stoeterij Beltmanshoeve houdt zich professioneel bezig met het fokken van spring- en dressuurpaarden. De fokmerries hebben vrijwel allemaal met Stephan het sportpredikaat behaald in de klasse Z/ZZ-springen.

 

Aan de basis van deze springpaarden fokkerij staat de Aram-merrie Henrica, die de predikaten keur, preferent, prestatie en sport (spr.) heeft. In de sport werd ze uitgebracht onder de naam Haaram.

 

Uit de fokkerij van Henk Bussink wordt gefokt met O-Ditsy (sportnaam O’Lilly’s HK). Deze elitemerrie van Karlstad x Voltaire is onder meer moeder van het internationale Grand-Prix springpaard Wodka-Lime (v. Lupicor) en de in Engeland goed presterende It's Comming (v. Carambole).

 

In mei 2017 werd ook de springpaardenfokkerij van Stoeterij Beltmanshoeve uitgebreid met een aantal interessante merries van de Fortuna Hoeve. Net als de merries voor de dressuurpaarden fokkerij zijn ook deze merries afkomstig van Peter en Anne Mieke Rinkes uit Pesse die besloten te stoppen met de fokkerij. Ook dit zijn merries met een interessante pedigree uit bewezen prestatiestammen.

 Stoeterij Beltmanshoeve - Stephan & Evelien Haarman

Heeringstraat 4

7384 SL Wilp (Gelderland)

Nederland

Stephan: 0031 (0)648 969 744

info@stoeterijbeltmanshoeve.com

 

VAT-number: NL851317327B01

Op de hoogte blijven van alle ins en outs van Stoeterij Beltmanshoeve?

 

Follow us on Social Media!